13 Temmuz 2017 Perşembe

İÇLİ KÖFTE





İÇLİ KÖFTE


Hamur malzemeleri;
1 su bardağı çiğköftelik bulgur
2 su bardağı yarma(malatya pazarlarında satılıyor)
1 çay bardağı  irmik
1 yumurta
Tuz-su
İç malzemeleri;
1 kg soğan
½ kg. kıyma
1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yapılışı;
Öncelikle iç malzemesini hazırlayın, kıymayı tereyağının  ve sıvı yağın yarısı ile kavurun, ayrı bir tencerede küp küp doğradığınız soğanları kalan yağ ile kavurun, sonra ikisini karıştırın ve birazda birlikte kavurun. Daha sonra salçayı, ince kıydığınız maydanozu ve kalan tüm baharatları sırası ile ekleyin ve karıştırın, 1dakika daha kavurup altını kapatın ve soğutun. İç malzemenin tamamen soğuması hatta yağının donacak kadar soğuması  önemlidir.
Hamur için yumurta dışında tüm malzemeyi karıştırın ve iyice yoğurun, sonra yumurtayı ekleyin ve biraz daha yoğurun. Daha sonra köfteleri açarak içlerini iç ile doldurun ve kapatın. Kaynayan tuzlu suda yüzeye çıkana kadar haşlayın ve servis edin.

Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder