İÇLİ KÖFTE
Hamur
malzemeleri;
1 su
bardağı çiğköftelik bulgur
2 su
bardağı yarma(malatya pazarlarında satılıyor)
1
çay bardağı irmik
1
yumurta
Tuz-su
İç
malzemeleri;
1 kg
soğan
½
kg. kıyma
1
yemek kaşığı tepeleme tereyağı
3
yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
½
demet maydanoz
1
tatlı kaşığı domates salçası
Yapılışı;
Öncelikle
iç malzemesini hazırlayın, kıymayı tereyağının ve sıvı yağın yarısı ile kavurun, ayrı bir
tencerede küp küp doğradığınız soğanları kalan yağ ile kavurun, sonra ikisini
karıştırın ve birazda birlikte kavurun. Daha sonra salçayı, ince kıydığınız
maydanozu ve kalan tüm baharatları sırası ile ekleyin ve karıştırın, 1dakika
daha kavurup altını kapatın ve soğutun. İç malzemenin tamamen soğuması hatta
yağının donacak kadar soğuması
önemlidir.
Hamur
için yumurta dışında tüm malzemeyi karıştırın ve iyice yoğurun, sonra yumurtayı
ekleyin ve biraz daha yoğurun. Daha sonra köfteleri açarak içlerini iç ile
doldurun ve kapatın. Kaynayan tuzlu suda yüzeye çıkana kadar haşlayın ve servis
edin.
Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder