13 Temmuz 2017 Perşembe

GÜLÇİN TEYZENİN ELMA TATLISI






GÜLÇİN TEYZENİN ELMA TATLISI


Malzemeler;
8 adet elma
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket istediğiniz çeşit bisküvi
Krema için;
1/2 kg süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı toz şeker
vanilya
1 paket sıvı krema
Yapılışı;
Elmaları soyun ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın, bir tencereye 1 su bardağı toz şeker ve 1 yemek kaşığı su ile 4 adet (8 adet yarım elma) elmayı koyarak pişirin. Kalan 4 adet elmayı rendeleyin vanilya, tarçın, 1 su bardağı toz şeker ile pişirin, cevizleri ekleyin.
Krema için sıvı krema hariç tüm malzemeleri karıştırarak pişirin ılınınca sıvı kremayı ekleyerek 3-5 dakika çırpın.
2 adet bisküvi arasına kremadan sürerek yapıştırın, servis edebileceğiniz uygun bir tepsi ya da borcama ve 8 adet olacak şekilde dizin. Daha sonra yarım elmaların ortalarına hazırladığınız elma rendesi karışımından doldurun ve bisküvilerin üzerine ters çevirerek yerleştirin. Hazırladığınız kremadan tüm elmaların üzerine dökerek kaplayın, üzerine Hindistancevizi serperek süsleyin ve soğutun.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder