GÜLÇİN TEYZENİN
ELMA TATLISI
Malzemeler;
8
adet elma
2 su
bardağı toz şeker
1 su
bardağı dövülmüş ceviz içi
Vanilya
1
tatlı kaşığı tarçın
1
paket istediğiniz çeşit bisküvi
Krema
için;
1/2
kg süt
3
yemek kaşığı un
2
yemek kaşığı mısır nişastası
5
yemek kaşığı toz şeker
vanilya
1
paket sıvı krema
Yapılışı;
Elmaları
soyun ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın, bir tencereye 1 su bardağı toz
şeker ve 1 yemek kaşığı su ile 4 adet (8 adet yarım elma) elmayı koyarak pişirin.
Kalan 4 adet elmayı rendeleyin vanilya, tarçın, 1 su bardağı toz şeker ile
pişirin, cevizleri ekleyin.
Krema
için sıvı krema hariç tüm malzemeleri karıştırarak pişirin ılınınca sıvı
kremayı ekleyerek 3-5 dakika çırpın.
2
adet bisküvi arasına kremadan sürerek yapıştırın, servis edebileceğiniz uygun
bir tepsi ya da borcama ve 8 adet olacak şekilde dizin. Daha sonra yarım
elmaların ortalarına hazırladığınız elma rendesi karışımından doldurun ve
bisküvilerin üzerine ters çevirerek yerleştirin. Hazırladığınız kremadan tüm
elmaların üzerine dökerek kaplayın, üzerine Hindistancevizi serperek süsleyin
ve soğutun.
Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder