13 Temmuz 2017 Perşembe

Fizz Enginar



Fizz Enginar



Malzemeler;
Yiyebileceğiniz kadar yapraklı tam enginar
Sos için;
2 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet limonun suyu
½ çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber

Yapılışı
Enginarları 20 dakika bol tuzlu soğuk suda bekletin.  Tuzlu suyu döküp enginarlara tekrar su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Enginarlar haşlanırken sos malzemelerinin tümünü blendera uygun bir kavanozda birleştirip blenderdan geçirin. 
Enginarlar soğuduğunda yaprakların alt etli kısımlarını hazırlamış olduğunuz sosa bandırarak dişlerinizle sıyırıp afiyetle yiyiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder