Fizz Mutfak
Özel Kısır Tarifi
Malzemeler;
1,5
su bardağı ince bulgur
1
çay bardağı kinoa
2
adet kuru soğan
1
yemek kaşığı domates salçası
1
yemek kaşığı biber salçası
2
çay bardağı zeytinyağı
1
demet maydanoz
2
demet taze soğan
tuz,
karabiber, kırmızı biber, kimyon
nar
ekşisi, dilerseniz limon ekleyebilirsiniz.
Yapılışı;
Doğranmış
kuru soğanı zeytinyağında kavurunuz. Soğanlar biraz saydamlaşınca bulguru
ekleyiniz ve kavurmaya devam ediniz.2 dakika sonra domates ve biber salçasını
ekleyip kavurmaya devam ediniz. Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber ve kimyonu
tercihinize göre ekleyiniz. bir kısım kavurma işlemine devam ediniz ve ocağın
altını kapatınız. Bulgurun üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyiniz
dilediğiniz kadar nar ekşisi koyunuz. Nar ekşisi kaynama esnasında eklendiğinde
daha iyi çözülür ve eşit olarak bulgura dağılır. Tencerenin kapağını kapatınız
ve dinlenmeye bırakınız. Ayrı bir kapta kinoayı haşlayınız ve yumuşunca kalan
suyu süzünüz. Kioayı soğumaya bırakınız. Bulgur suyunu çektiğinde ve
ılındığında üzerine kinoayı ekleyiniz. Maydanoz ve Taze Soğanı ekleyiniz. Ekşi
sevenler üzerine dilediği kadar limon ekleyebilir.
Afiyet
olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder