13 Temmuz 2017 Perşembe

Fizz Mutfak Özel Kısır Tarifi






Fizz Mutfak Özel Kısır Tarifi

Malzemeler;
1,5 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı kinoa
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çay bardağı zeytinyağı
1 demet maydanoz
2 demet taze soğan
tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon
nar ekşisi, dilerseniz limon ekleyebilirsiniz.

Yapılışı;
Doğranmış kuru soğanı zeytinyağında kavurunuz. Soğanlar biraz saydamlaşınca bulguru ekleyiniz ve kavurmaya devam ediniz.2 dakika sonra domates ve biber salçasını ekleyip kavurmaya devam ediniz. Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber ve kimyonu tercihinize göre ekleyiniz. bir kısım kavurma işlemine devam ediniz ve ocağın altını kapatınız. Bulgurun üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyiniz dilediğiniz kadar nar ekşisi koyunuz. Nar ekşisi kaynama esnasında eklendiğinde daha iyi çözülür ve eşit olarak bulgura dağılır. Tencerenin kapağını kapatınız ve dinlenmeye bırakınız. Ayrı bir kapta kinoayı haşlayınız ve yumuşunca kalan suyu süzünüz. Kioayı soğumaya bırakınız. Bulgur suyunu çektiğinde ve ılındığında üzerine kinoayı ekleyiniz. Maydanoz ve Taze Soğanı ekleyiniz. Ekşi sevenler üzerine dilediği kadar limon ekleyebilir.
Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder