13 Temmuz 2017 Perşembe

Zeytinyağlı Enginar Dolması





ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR DOLMASI
Malzemeler;
4 adet enginar
3 çay bardağı pirinç
3 adet kuru soğan
1,5 çay bardağı zeytinyağı
Nane
Tuz
Karabiber
Tarçın
Yenibahar
Kuşüzümü
Dolmalık fıstık
1 Limonun  suyu
3 bardak su
Yapılışı;
Enginarları pazarda ayıklatın, içlerini oydurun dış yaprakları aldırın, bunu evde yapmak biraz zor bence pazarda aldığınız satıcıya hazırlatın. Evde enginarları yıkayın, tuzlu sirkeli suda bekletin sonra yaprak aralarını yeniden dikkatlice yıkayın. Sonra 5 dakika kaynayan suda haşlayın.
İçi için soğanları doğrayıp 1 bardak zeytinyağı ile kavurun, pirinci ekleyin ve kavurmaya devam edin, baharatları, tuzu, limon suyunu, 1 bardak suyu ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirin, pişen içi dinlendirin.  Daha sonra haşladığınız enginarı bu hazırladığınız iç ile doldurun. Genelde yaprak araları da dolduruluyor, ben iki tanesinin hem ortası hem yaprak aralarını , iki tanesinin ise sadece ortasını  doldurdum. Sadece ortasını doldurduklarım görsel olarak daha iyi oldu, karar sizin. Sonra kalan zeytinyağını ve 2 bardak suyu ekleyin ve enginarlarla pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder