ZEYTİNYAĞLI
ENGİNAR DOLMASI
Malzemeler;
4
adet enginar
3
çay bardağı pirinç
3
adet kuru soğan
1,5
çay bardağı zeytinyağı
Nane
Tuz
Karabiber
Tarçın
Yenibahar
Kuşüzümü
Dolmalık
fıstık
1
Limonun suyu
3
bardak su
Yapılışı;
Enginarları
pazarda ayıklatın, içlerini oydurun dış yaprakları aldırın, bunu evde yapmak
biraz zor bence pazarda aldığınız satıcıya hazırlatın. Evde enginarları yıkayın,
tuzlu sirkeli suda bekletin sonra yaprak aralarını yeniden dikkatlice yıkayın.
Sonra 5 dakika kaynayan suda haşlayın.
İçi
için soğanları doğrayıp 1 bardak zeytinyağı ile kavurun, pirinci ekleyin ve
kavurmaya devam edin, baharatları, tuzu, limon suyunu, 1 bardak suyu ekleyin ve
suyunu çekinceye kadar pişirin, pişen içi dinlendirin. Daha sonra haşladığınız enginarı bu hazırladığınız
iç ile doldurun. Genelde yaprak araları da dolduruluyor, ben iki tanesinin hem
ortası hem yaprak aralarını , iki tanesinin ise sadece ortasını doldurdum. Sadece ortasını doldurduklarım
görsel olarak daha iyi oldu, karar sizin. Sonra kalan zeytinyağını ve 2 bardak
suyu ekleyin ve enginarlarla pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin biraz
dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder