KATIKLI DOLMA
Malzemeler;
500gr.
Kıyma
1.5
çay bardağı ince bulgur
2
adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı
biber
Yoğurt
Tereyağı
Yapılışı;
Kıyma,
bulgur, tuz, karabiber, kırmızıbiberi iyice yoğurun ve dinlenmeye bırakın. Bu
arada kabakları yıkayın ve 2 parmak eninde doğrayın, doğradığınız kabakların
ortalarını oyun, içini hazırladığınız kıymalı iç ile doldurun ve tek sıra
olarak pişireceğiniz tepsiye dizin.
Üzerine 1 bardak su ekleyerek ağzını kapatın ve pişirin. Üzerine sarımsaklı
yoğurt ve kırmızıbiberli tereyağı
dökerek servis edin.
Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder