21 Temmuz 2017 Cuma

KATIKLI DOLMA




KATIKLI DOLMA



Malzemeler;
500gr. Kıyma
1.5 çay bardağı ince bulgur
2 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Yoğurt
Tereyağı
Yapılışı;
Kıyma, bulgur, tuz, karabiber, kırmızıbiberi iyice yoğurun ve dinlenmeye bırakın. Bu arada kabakları yıkayın ve 2 parmak eninde doğrayın, doğradığınız kabakların ortalarını oyun, içini hazırladığınız kıymalı iç ile doldurun ve tek sıra olarak   pişireceğiniz tepsiye dizin. Üzerine 1 bardak su ekleyerek ağzını kapatın ve pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızıbiberli tereyağı  dökerek servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder