13 Temmuz 2017 Perşembe

PATLICANLI TAVUKLU BULGUR PİLAVI





PATLICANLI TAVUKLU BULGUR PİLAVI


Malzemeler;
3 adet kemiksiz tavuk but
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
3 adet patlıcan
2 adet domates
3 adet çerliston biber
½ çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
2-2,5 su bardağı su
Tuz, Karabiber
Yapılışı
Soğanları yemeklik doğrayın ve yağla birlikte tencereye ekleyin. Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayarak soğanlarla birlikte 10 dakika kavurun. Sonrasında patlıcanları alaca soyup kuşbaşı doğrayın ve tavukların üzerine ekleyin. (Fizz Not: patlıcanları bir süre tuzlu suda bekletip sonra suda iyice yıkayarak acısını çıkarmanızı öneririm)Patlıcanlarla birlikte 5 dakika kavurmaya devam edin.  Üzerine kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesle, doğranmış biberleri ekleyin.  Tuzu ve karabiberi damak tadınıza göre ekleyin, 2 bardak suyu ekleyip karıştırıp kaynamasını bekleyin. Su kaynayınca bulguru da ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Suyu çekince bulguru kontrol edin. Çünkü bulgurun çeşidine göre değişebiliyor. Her bulgur aynı miktarda su çekmiyor. Eğer pişmemişse yarım bardak daha su ekleyip tekrar suyunu çekmesini bekleyin. Pilavınız pişince en az 10 dakika dinlendirmenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun… 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder