PATLICANLI
TAVUKLU BULGUR PİLAVI
Malzemeler;
3
adet kemiksiz tavuk but
1,5
su bardağı pilavlık bulgur
3
adet patlıcan
2
adet domates
3
adet çerliston biber
½
çay bardağı zeytinyağı
2
adet orta boy soğan
2-2,5
su bardağı su
Tuz,
Karabiber
Yapılışı
Soğanları
yemeklik doğrayın ve yağla birlikte tencereye ekleyin. Tavuk etlerini kuşbaşı
doğrayarak soğanlarla birlikte 10 dakika kavurun. Sonrasında patlıcanları alaca
soyup kuşbaşı doğrayın ve tavukların üzerine ekleyin. (Fizz Not: patlıcanları
bir süre tuzlu suda bekletip sonra suda iyice yıkayarak acısını çıkarmanızı
öneririm)Patlıcanlarla birlikte 5 dakika kavurmaya devam edin. Üzerine kabukları soyulmuş ve doğranmış
domatesle, doğranmış biberleri ekleyin.
Tuzu ve karabiberi damak tadınıza göre ekleyin, 2 bardak suyu ekleyip
karıştırıp kaynamasını bekleyin. Su kaynayınca bulguru da ekleyip, suyunu
çekene kadar pişirin. Suyu çekince bulguru kontrol edin. Çünkü bulgurun
çeşidine göre değişebiliyor. Her bulgur aynı miktarda su çekmiyor. Eğer
pişmemişse yarım bardak daha su ekleyip tekrar suyunu çekmesini bekleyin. Pilavınız
pişince en az 10 dakika dinlendirmenizi tavsiye ederim.
Afiyet
olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder