13 Temmuz 2017 Perşembe

OYANIN PEKMEZLİ KURABİYESİ






OYANIN PEKMEZLİ KURABİYESİ


Hamur için;
250 gr. Tereyağı (oda ısısında)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı silme karbonat
Vanilya un (yumuşak bir hamur olacak kadar)
İç malzemesi;
2 elma
3 incir
3 kayısı
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1.5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için;
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı fındık
1 yumurta beyazı
Hamur için verilen tüm malzemeleri karıştırarak yoğurun, iç malzeme olarak verilen incir, kayısı ve cevizleri doğrayın, elma rendesi, şeker ve tarçın ile karıştırın. Elinize kayısı büyüklüğünde toplar alın yuvarlak olarak açın ve içine iç malzemeden koyarak kapatın. Daha sonra yumurta akına ve dövülmüş fındığa batırın tepsiye dizin ve 170 C de pişirin, fırından çıkarın ve üzerlerine pekmezi dökün.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder