13 Eylül 2017 Çarşamba






AYSEL HANIMIN REVANİSİ
Malzemeler;
1 su bardağı İrmik
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Üzeri için ;
Susam ya da ceviz, fındık (isteğe göre)

Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Yapılışı;
Un, irmik, şeker, kabartma tozu, vanilya bir kabın içerisinde karıştırılır. Ayrı bir kapta ise yoğurt, sıvıyağ, yumurta karıştırılır. Sonra bu iki karışım birlikte çırpılır ve yağlanmış bir tepsi ya da borcama konulur. Üzerine susam, ya da ceviz, fındık koyabilirsiniz. Biz susam koymayı tercih ettik. Fırında üzeri kızana kadar pişirilir. Şerbeti içinse, şeker ve su derin bir kabın içerisinde kaynatılır Şekerin iyice erimesi gerekmektedir. Önemli olan husus; şerbet,  ocaktan alındıktan sonra kekin üzerine dökmeden önce en az 5 dakika beklemesi gerekmektedir. Kek fırından çıkar çıkmaz 5 dakika soğumaya bırakılmış şerbet, kekin üzerine dökülür. Bu nedenle kekinizi fırına atar atmaz şerbeti kaynatmakta fayda var. Bir süre dinlendirildikten sonra yumuşacık revaniniz hazır.

 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder