NEWYORKER CHEESE CAKE
Malzemeler
Taban
için;
1
paket rondo dan geçirilmiş eti burçak
kepekli bisküvi
2
yemek kaşığı erimiş tereyağı
Üstü
için;
250gr.
Labne peyniri
250
gr. Kaşar loru
3
yumurta
1 su
bardağı toz şeker
Vanilya
1
paket sıvı krema
1
yemek kaşığı mısır nişastası
Yapılışı;
Taban
için verilen malzemeleri iyice karıştırın ve yaklaşık 25 cm. çapında bir kalıba
sıkıca yerleştirin, buzdolabına koyarak dondurun. Üzeri için verilen
malzemeleri yumurtalar hariç sırası ile ekleyin ve blender ile karıştırarak
pürüzsüz bir kıvam elde edin, bu karışıma yumurtaları ekleyerek mikser ile
iyice köpük olana kadar çırpın ve dondurduğunuz hamurun üzerine yayın. Kalıbı
2/3 ne gelecek kadar su ile doldurduğunuz bir tepsiye yerleştirerek fırına
sürün, fırında 15 dakika 250 C de sonra
45 dakika 170 C de pişirin. Kalıbı fırında soğumasını bekleyin ve sonra buzdolabında bir gece bekletip servis
edin.
Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder