9 Temmuz 2017 Pazar

NEWYORKER CHEESE CAKE









NEWYORKER  CHEESE CAKE


Malzemeler
Taban için;
1 paket rondo dan geçirilmiş  eti burçak kepekli  bisküvi
2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
Üstü için;
250gr. Labne peyniri
250 gr. Kaşar loru
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Vanilya
1 paket sıvı krema
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Yapılışı;
Taban için verilen malzemeleri iyice karıştırın ve yaklaşık 25 cm. çapında bir kalıba sıkıca yerleştirin, buzdolabına koyarak dondurun. Üzeri için verilen malzemeleri yumurtalar hariç sırası ile ekleyin ve blender ile karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin, bu karışıma yumurtaları ekleyerek mikser ile iyice köpük olana kadar çırpın ve dondurduğunuz hamurun üzerine yayın. Kalıbı 2/3 ne gelecek kadar su ile doldurduğunuz bir tepsiye yerleştirerek fırına sürün,  fırında 15 dakika 250 C de sonra 45 dakika 170 C de pişirin. Kalıbı fırında soğumasını bekleyin ve  sonra buzdolabında bir gece bekletip servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder